Kdo smo?

Misija:

V vsakem ovinku, na vsaki ravnini in v vsaki točki zaviranja se skriva zgodba, ki se sestavlja v idealno linijo misli treh avtomobilskih sanjačev. Verjamejo v svobodo odprte ceste in v večni navdih sveta zobnikov, ognja v valjih, električnega udara, moči jekla in karbona. Najlepše avtomobilske zgodbe sploh še niso napisane. To je misija v jedro vrtinca mobilnosti.

Problem: 

Tradicionalni avtomobilski mediji so, ne glede na to, iz katere platforme izhajajo, ujeti v kalup. Poročanje o avtomobilskih vsebinah že desetletja izhaja iz tradicionalnega videnja avtomobila in tudi mobilnosti širše. Atmosferci vemo, da je avtomobil več, kot tisti prostor med stranskima ogledaloma. Avtomobilizem (in mobilnost širše!) je strast, srčnost in priložnost – za podajanje vsebin skozi mavrično prizmo.

Rešitev:

Atmosferci so se zgodili z namenom – brez obljub, a z veliko željo in še večjim srcem. Speljali so brez avtopilota, a z eno samo modrostjo – dobra zgodba je kot življenje, vedno najde pot.

Saša Kapetanovič

Novinarstvo in avtomobilizem, tudi tisti dirkaške sorte, sta del njegovega življenja že od rojstva. Ti dve strasti je združil pred skoraj dvema desetletjema, ko se je pridružil ekipi Avto magazina. Tam je že sedemnajsto leto vodja testne ekipe in skozi njegove roke je šlo že prek 2.500 različnih avtomobilov. Tenkočutnost opisovanja vozniške izkušnje mu je blizu, vsebina, ki jo natipkajo blazinice njegovih prstov slovi kot skoraj tako sočna, kot njegov občutek za hitrost. Saša je najhitrejši Atmosferec. Tudi zato, ker je šest let nastopal v različnih dirkalnih serijah doma in v tujini.

Jure Gregorčič

Najprej Dolenjec in šele za tem vse ostalo. Kolegi novinarji mu pravijo prvi kuli slovenskega avtomobilskega novinarstva. Njegov občutek za zgodbo že poldrugo desetletje ne najde para. Je pripadnik religije zobnikov, neustavljivi romantik, zaljubljen v vse kar se pelje, leti in pluje. Užitke najde tudi pri tempu pešča in bolj kot v konje prisega na njutonmetre.  Veruje v tehniško kulturo in svojo izborno mero znanja deli tudi in predvsem v sklopu največje slovenske avtomobilske revije – AMZS Motorevije. Jure Gregorčič je atmosferski glas razuma, edini inženir med tremi brati po bencinu.

Ciril Komotar

Avtomobile in ljubezen do mobilnosti mu je v zibko položil pokojni oče, Ciril Komotar. Preden je Ciril Komotar tretji zavzel primat med kreativneži slovenskih družbenih omrežij s svojo Komotar minuto, ki žanje val odobravanja med publiko in strokovno javnostjo, je enajst let vozil, testiral, fotografiral, režiral in pisal v okviru Siol Avtomota, prve izkušnje pa je od leta 2004 nabiral pri reviji Avto+Šport. Ciril je bržkone edini avtomobilski novinar, ki v rokah drži pozornost mladih voznikov in voznic.

shop-poper-desktop atmosferci
atmosferci novice

Da ne zamudiš!

Pusti svoj email, da ne bo potem, da nisi vedu.