Ciril Komotar | 26. 6. 2019

Atmosferci – kaj boste počeli?

To vprašanje prejmem vsaj dvakrat, trikrat tedensko. Vsakokrat z veseljem odgovorim, a pred tem opozorim, da bo trajalo. Obljubim pa,...

To vprašanje prejmem vsaj dvakrat, trikrat tedensko. Vsakokrat z veseljem odgovorim, a pred tem opozorim, da bo trajalo. Obljubim pa, da bo tale zapis internetni potrpežljivosti v čast in izbornosti našega načrta navkljub, kratek in jedrnat.

Zakaj smo nastali?

Preprosto – Jure Gregorčič in Saša Kapetanovič, nekdaj »le« novinarska kolega, hitro za tem tudi prijatelja in danes celo atmosferska brata, sta se zaradi narave našega dela in pogostega srečevanja v okvirih avtomobilskih predstavitev, v Komotar minuti znašla pogosteje kot kdorkoli drug. Naša energija se je prelila skozi zaslone gledalcev in se jih/vas dotaknila. Zato, pa tudi zaradi dobesedno več stotin prošenj, smo reagirali. Zdi se nam, da nam idej ne zmanjka in škoda bi bilo, da ostanejo v naših glavah.

Atmosferci svoje korenine in začetke torej dolgujemo prijateljstvu, kemiji, vi pa ste tisti, ki ste nam z pozitivnimi komentarji vlili voljo do naslednjega koraka, beleženja vsebine v video obliko. Noro smo veseli, da smo speljali … za zdaj vozimo le okoli 27 kilometrov na uro in v prvi prestavi. Šesta, sedma osma ali celo deveta, so še daleč.

Kaj bomo počeli?

Uf, česa ne bomo? Sprva, priznam, se bo zdelo, da video vsebine objavljamo brez temeljitega načrta, malo na »random«. Sčasoma se bodo začeli zlagati pod posamezne rubrike. Aja, katere bodo, te zanima? V sklopu video vsebin imenovanih »Stroj«, se posvetimo tehnični fascinaciji zanimivih strojev – Slovenci smo narod tehniške kulture, in zdi se nam prav, da prispevamo tudi v to smer. Kateri stroji pridejo v poštev? Zakaj pa ne žerjav v Luki Koper? Ali pa Kombajn, gasilski tovornjak in tank?

V rubriki »Heroj« se bomo posvečali posameznikom in skupinam, ki delajo razliko. Najprej smo se poklonili Janezu Maroltu in bratovščini gorskih reševalcev, sledi še veliko močnih tem in izjemnih ljudi.

Tudi »Na juriš!« dirka v pospeševanju bo postala naša stalnica – tista z avtomobili naše mladosti, je bila prva v vrsti mnogih, poudarjam pa, da ne bomo vedno dirkali le na asfaltu …

Osebno se morda še najbolj veselim rubrike »Nafatlin«, kjer bomo v primež jemali legendarne avtomobile preteklosti. Prvi del je posnet, Saša je na sprehod peljal eno od legend iz Stuttgarta …

In, da ne pozabim – imeli bomo službene avtomobile. Atmosferska flota se bo posodabljala na tri do štiri mesece in bo hudo pestra, z njo pa boste povezani tudi vi. Zdaj pa držim jezik, ne smem še nič povedat! Ti pa le glej, da ne zamudiš naslednjega videa … tam razložimo vse!

Torej – počasi pospešujemo, cilja nismo določili. Roadtrip v neznano, torej?

shop-poper-desktop atmosferci
atmosferci novice

Da ne zamudiš!

Pusti svoj email, da ne bo potem, da nisi vedu.