Saša Kapetanovič | 16. 5. 2019

Čista kemija

Spontanost. To je prva beseda na katero pomislim, ko smo bratje Atmosferci skupaj. V tistem trenutku se enostavno ne trudimo...

Spontanost. To je prva beseda na katero pomislim, ko smo bratje Atmosferci skupaj. V tistem trenutku se enostavno ne trudimo biti nekaj, kar nismo in smo, v dobrem in slabem, vse, kar dejansko smo. Naše ideje in izvedba so plod improvizacije in trenutnega navdiha. Čista kemija. Vi ste to kemijo zaznali, v njo verjeli ter nas usmerili. Kam? Ne vemo še. Pot je začrtana, končnega cilja še ni.

Naši uradni začetki segajo v trenutek, ko nas je podcast sultan, Anže Tomić, povabil na gostovanje v svojo podcast mrežo Apparatus. Oddaja je zahtevala podnaslov, potrebovala je ime. Ideja je padla – Atmosferci bomo!  Zdelo se nam je fajn. Originalno, malce (no, zelo!) romantično, pristno in večpomensko. Podcast se je prijel, naša skupna pojavljanja v Cirilovih vlogih pa so običajno naletela na odličen odziv sledilcev Komotar minute.

Ljudje so »začutili« pristno posredovanje avtomobilskih vsebin in mi smo reagirali. Ideje niso problem. Nikoli niso bile. Daj nam deset minut na kavi – to je vse, kar potrebujemo. Toda, kje začeti? Produkcija? Organizacija? Ciril je po naključju naletel na fante, ki vse to imajo in znajo. Primorska ekipa. Carji. Verjeli so in še verjamejo v našo zgodbo, tudi zato »shoutout« Creanest ekipi – vi ste del tega ravno toliko kot mi!

Pomislek: sem najšibkejši člen?

Začetek je bil bliskovit. Zdelo se mi je, da je od prve kave s Primorci, do trenutka ko je pred menoj stalo deset ljudi s kamerami in mikrofoni, minilo le nekaj ur, ne pa mesec in pol. En dan sem zgolj narekoval ideje, ter imel vse pod kontrolo, v naslednjem hipu sem začutil, da sem morda jaz najšibkejši člen še nenapisane zgodbe. Ciril je izkušen, sproščen, zna s kamero, produkcija je na vrhunski ravni … Tolažil me je Jure. Za kamero »skuliran«, spontan, pred lečo pa oba dobiva cmok v grlu.

Snemalni načrt je bil sledeč: vsak od nas bo posnel »svoj« prvi atmosferski video, še preden bomo skupaj (takrat se počutimo najbolje) stopili pred kamero. Verjetno ni bilo ravno najboljše izhodišče za ubiti mojo tremo. Na srečo (na veliko srečo!) je začetno tremo izničil avto, moj prvi avtomobilski partner v mojem prvem pravem atmosferskem videu – Porsche 911 Turbo. Prvi turbak – legendarni Widowmaker! Iz mene je izvlekel to, kar običajno uspe le bratoma Atmosfercema – spontanost! Čustva, občutki, kriki, dretje, navdušenje… Fantje za kamero so le sledili in reagirali. Nastali so nori posnetki. Odleglo mi je in iz mene je kričalo – imamo to! Takoj sem hotel še.

Tudi zato treme ni več – ostaja le še izziv postati vse boljši. In presrečen bom, če se skupaj z mano in z nami zavrtiš v visoke obrate!

Saša Kapetanovič, novinar in fotograf pri Avto Magazinu

shop-poper-desktop atmosferci
atmosferci novice

Da ne zamudiš!

Pusti svoj email, da ne bo potem, da nisi vedu.